Veelgestelde vragen

Wat is een QR paaltje?

Een QR paaltje is een houten paaltje van ongeveer een meter hoog waar een afbeelding met een QR code opstaat. Deze code is een soort vierkante blokjescode die de fysieke en digitale wereld aan elkaar verbindt. De QR code is te scannen met je mobiele telefoon en stuurt je razendsnel naar een webpagina met tekst, een filmpje of foto. Daarnaast wordt op het QR plaatje een afbeelding van een plaats of product afgedrukt, en ook kan een logo, internetadres of gegevens van een eigenaar worden weergegeven.

Wat kost een QR paaltje?

Prijsindicatie voor een QR plaatje 13 x 18 cm 50,- 
Voor een te leveren houten paal rekenen wij ook 50,-
Deze prijzen zijn ex BTW en bezorgkosten.

Waarom is een QR paaltje voor mij interessant?

Een QR paaltje is een eenvoudige manier om aan voorbijgangers te laten zien wat uw product of uw dienst is. Het is de bedoeling dat een QR paaltje geplaatst wordt op een openbaar toegankelijke plek. Bijvoorbeeld op eigen grond grenzend langs een openbare weg, of naast de brievenbus. De QR code geeft 24/7 toegang tot de webpagina die u beheert. Daarmee is het een laagdrempelige informatievoorziening voor voorbijgangers.

 

Moet het per se een paaltje zijn?

Soms is het niet gewenst om een QR code op een houten paaltje te monteren omdat er een hek, een muur of een bestaand reclamebord aanwezig is. In dat geval wordt het QR plaatje aan het bestaande object gemonteerd.

 

Moet ik een QR code aanvragen voor mijn bedrijf?

Nee. QR paaltje vraagt de code aan voor de webpagina die u wenst. Samen met een afbeelding en adresgegevens wordt het QR plaatje in vierkleurendruk met een afmeting van 13 bij 18 cm aangeleverd. De QR code werkt zolang als uw web site actief is.

 

Wat moet je doen om een QR code te lezen?

Allereerst moet je in het bezit zijn van een Smart Phone. Daar kun je gratis een QR scanner app op downloaden. Dit is maar eenmalig. Richt de QR scanner op de code en razendsnel wordt de code vertaalt naar de gewenste web pagina.

 

Is het QR paaltje onderhoudsvrij?

Het QR plaatje wordt gegarandeerd op minimaal 3 jaar. Modderspatten of vogelpoep kunnen de leesbaarheid verminderen en er wordt dan ook aangeraden om het plaatje indien nodig dan ook met een natte doek te reinigen. Het paaltje is van Europees eikenhout en gaat meer dan 10 jaar mee. Het paaltje zal door weerinvloeden vergrijzen maar onderhoud is niet nodig.

Zonlicht bevat Ultra Violet (UV) licht. Direct zonlicht laat kleuren op den duur minder intens worden. De QR plaatjes zijn voorzien van een coating met een zeer hoge UV bestendigheid. Plaatsing van de QR plaatjes op het noorden is aan te bevelen.

Het paaltje is van Europees eikenhout en gaat meer dan 10 jaar mee. Het paaltje zal door weersinvloeden vergrijzen maar onderhoud is niet nodig.

Als ik mijn web site verander, werkt de code dan nog?

De QR code is een zogenaamde dynamische code. Als u de web site verandert, maar het internetadres blijft hetzelfde, dan zal de code blijven verwijzen naar de door u aangegeven webpagina.

Indien u een verwijzing naar een andere of een nieuwe website wenst, kan dit worden gedaan door QRpaaltje.nl

 

Wat kan QR paaltje nog meer voor mij doen?

Het is belangrijk om na te denken waar de QR code naar moet verwijzen. Moet dit de home pagina zijn van uw web site of wil u de bezoeker specifieker van informatie voorzien? Veranderd uw assortiment per seizoen of wil u acties aanprijzen? Neem contact op met info@qrpaalje.nl voor uw vragen. Indien gewenst kunnen wij u op elk moment informeren hoe vaak de QR code is gescand.